Säätiössä tapahtuu 

Sairaanhoitajien koulutussäätiön perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 80 vuotta.  Kiitos Venny Snellmanin aikanaan  syntymäpäivälahjaksi saamansa summan lahjoittamisesta säätiön alkupääomaksi.  Säätiö on  kuluneiden vuosien aikana ollut vahvasti kehittämässä ja tukemassa hoitotyön koulutusta ja tutkimusta, alkuvaiheessa keskittyen  alan oppikirjatuotantoon ja nyt myöhemmin pääosin jakamalla apurahoja hoitotyön kehittämiseen ja tutkimukseen.  Anna Lukanan  kirjoittamassa Toiminnan murroksesta uuteen aikakauteen - julkaisussa on kuvausta säätiön toiminnasta vuosina 1990 - 2014.  

Säätiön hallitus on aloittanut jo ideoimaan, miten juhlistamme pitkää ikää  ja omasta mielestämme hyvinkin ansiokkaita vuosikymmeniä. Perästä siis kuuluu!  

Kevään vuosikello säätiön toiminnassa

Tammikuussa suunnittelemme tulevan vuoden toimintaa. Kuun lopussa perinteisesti maksamme hoitotyön kehittämishankkeisiin sekä väitöskirja- ja post doc- tutkijoille kuluvalle vuodelle myönnetyt apurahat. Helmikuussa hallitus arvioi edellisen vuoden toimintaa, kokoaa toimintakertomuksen ja viimeistelee kuluvan vuoden toimintakertomuksen. Maaliskuussa viimeistellään tilinpäätös tilintarkastusta varten. Huhti-toukokuussa työstetään toimintasuunnitelmassa päätettyjä toimenpiteitä ja mahdollisia tapahtumia. Ennen juhannusta pidetään sääntöjen mukainen tilinpäätöskokous ja tarkistetaan syksyn toiminnan päälinjat ennen ansaittua heinäkuun hengähdystaukoa.  

Säätiöllä ei ole palkattua henkilöstöä.  Olen  kiitollinen erittäin monipuolisen tietaidon omaavista, osaavista, idearikkaista, avuliaista ja säätiön perustehtävän toteuttamiseen sitoutuneista  hallituksen jäsenistä.  Meillä on hyvä yhteishenki, toimiva yhteistyö  ja  todella hyvä "pöhinä" meneillään  juhlavuoden merkeissä!    Ihania pakkaspäiviä ja kirkastuvaa kevään odotusta Sinulle lukijani. 🌞

17. 1. 2024     Sirpa Luukkainen, puheenjohtaja 

 

Alkukesän etappi vuosikellossa 

Kevät on kirkastunut ja nautimme jo lähes hellepäivästä  myös Helsingissä. Tänään oli juhlavuotemme ensimmäinen tapahtuma, kutsuseminaari SHKS -Tuki huomisen hoitotyölle.  Seminaarissa saimme paneutua  tutkimustiedon käyttöön hoitotyössä,  tuloksekkaan apurahahakemuksen laatimisen kriteereihin, apurahojen   saannin merkitykseen  väitöskirja- ja post doc tutkimuksen tekijöille sekä säätiöiden merkitykseen tutkimusrahoittajana. Erityisasiantuntija Piia Ollila STM:stä piti  erittäin ajankohtaisen ja mielenkiintoisen  esityksen otsikolla Varautuminen ja valmius sosiaali- ja terveydenhuollossa.   Uskallan lupailla, että tähänkin teemaan tavalla tai toisella tulemme palaamaan.   Seminaarin anti oli tiivis, monisäikeinen, innostava ja  meille, apurahoja jakavana säätiönä palkitseva ja tulevaisuuteen evästävä.   Kiitos  kaikille mukana olleille erittäin antoisasta, upeasta  iltapäivästä! 

Vielä ennen keskikesän helteitä ja ansaittuja kesälomia säätiön hallituksella on  hieman työrupeamaa jäljellä.   Jatkamme juhlavuoden  ohjelman suunnittelua syksyn osalta, jonne on tulossa varmasti jotain entistä, jo tutuksi tullutta mutta ehkäpä myös jotain aivan uuttakin!  Vuosittaiseen tapaan  käymme läpi, tarkistamme ja vahvistamme apurahojen hakuohjeet ja kriteerit  elokuussa olevaa säätiön apurahahakua varten. Ohjeet  julkaisemme  viimeistään  heinäkuun alussa, joten seuraathan sivujamme!   Ihanaa alkavaa kesäaikaa ja rentouttavaa lomajaksoa. 🌞😎 

15.5.2024 Sirpa Luukkainen, puheenjohtaja

 


Historiaa

Sairaanhoitajien koulutussäätiön historiallinen katsaus 1944-1994.  Toim. Marianne Tallberg, Päivi Huopalahti, Raija Järviö, Maija Tupala. Vammalan Kirjapaino Oy 1994.  


Säätiön toimintaa   vuosilta  1994 - 2014 on kuvattu teoksessa: