Säätiössä tapahtuu 

Sairaanhoitajien koulutussäätiön perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 80 vuotta.  Kiitos Venny Snellmanin aikanaan  syntymäpäivälahjaksi saamansa summan lahjoittamisesta säätiön alkupääomaksi.  Säätiö on  kuluneiden vuosien aikana ollut vahvasti kehittämässä ja tukemassa hoitotyön koulutusta ja tutkimusta, alkuvaiheessa keskittyen  alan oppikirjatuotantoon ja nyt myöhemmin pääosin jakamalla apurahoja hoitotyön kehittämiseen ja tutkimukseen.  Anna Lukanan  kirjoittamassa Toiminnan murroksesta uuteen aikakauteen - julkaisussa on kuvausta säätiön toiminnasta vuosina 1990 - 2014.  

Säätiön hallitus on aloittanut jo ideoimaan, miten juhlistamme pitkää ikää  ja omasta mielestämme hyvinkin ansiokkaita vuosikymmeniä. Perästä siis kuuluu!  

Kevään vuosikello säätiön toiminnassa

Tammikuussa suunnittelemme tulevan vuoden toimintaa. Kuun lopussa perinteisesti maksamme hoitotyön kehittämishankkeisiin sekä väitöskirja- ja post doc- tutkijoille kuluvalle vuodelle myönnetyt apurahat. Helmikuussa hallitus arvioi edellisen vuoden toimintaa, kokoaa toimintakertomuksen ja viimeistelee kuluvan vuoden toimintakertomuksen. Maaliskuussa viimeistellään tilinpäätös tilintarkastusta varten. Huhti-toukokuussa työstetään toimintasuunnitelmassa päätettyjä toimenpiteitä ja mahdollisia tapahtumia. Ennen juhannusta pidetään sääntöjen mukainen tilinpäätöskokous ja tarkistetaan syksyn toiminnan päälinjat ennen ansaittua heinäkuun hengähdystaukoa.  

Säätiöllä ei ole palkattua henkilöstöä.  Olen  kiitollinen erittäin monipuolisen tietaidon omaavista, osaavista, idearikkaista, avuliaista ja säätiön perustehtävän toteuttamiseen sitoutuneista  hallituksen jäsenistä.  Meillä on hyvä yhteishenki, toimiva yhteistyö  ja  todella hyvä "pöhinä" meneillään  juhlavuoden merkeissä!    Ihania pakkaspäiviä ja kirkastuvaa kevään odotusta Sinulle lukijani. 🌞

17. 1. 2024     Sirpa Luukkainen, puheenjohtaja 


Historiaa

Sairaanhoitajien koulutussäätiön historiallinen katsaus 1944-1994.  Toim. Marianne Tallberg, Päivi Huopalahti, Raija Järviö, Maija Tupala. Vammalan Kirjapaino Oy 1994.  


Säätiön toimintaa  1994 - 2014 on kuvattu teoksessa

Toiminnan murroksesta uuteen aikakauteen 1990 - 2014  Anne Lukana