Juhlavuosi 2024 - Säätiö 80 v

                                       Meillä on juhlavuosi ! 🎈 

Säätiön perustamisesta tulee  19.12.2024 kuluneeksi  80 vuotta. Tulemme näkymään ja kuulumaan  juhlavuoden  merkeissä  eri tavoin. 

Säätiön  alkuperäisenä tarkoituksena oli sairaanhoitajakoulutuksen ja hoitotyön kehittäminen, alkuvaiheessa erityisesti oppimateriaalien tuottaminen. Kustannustoiminta päättyi vuonna 1996 .   Säätiön perustehtävä on edelleenkin tukea ja edistää  hoitotyön koulutusta ja ammatillista toimintaa. Keskeisin toiminta on jakaa apurahoja hoitotieteellisiin tutkimuksiin sekä hoitotyön käytännön ja koulutuksen kehittämishankkeisiin.  

Juhlavuoden kunniaksi haluamme huomioida erityisesti apurahan saaneita  järjestämällä kutsuseminaarin  teemalla  SHKS - Tuki huomisen hoitotyölle. Seminaari pidetään toukokuussa. Paikka on varattu, järjestelyt sovittu  ja ohjelma on viimeistelyä vaille. 😊

Tulossa on  myös artikkeleita  ja  80 - v  syntymäpäivää juhlimme syksyllä.  Näistä ja muista juhlavuoden tapahtumista lisää hieman myöhemmin.  

TAPAHTUMIA 

- SHKS 80 v KUTSUSEMINAARI  on 15.5.2024 Helsingissä.  Kutsut ovat menneet  erityisenä kohderyhmänä mm. lähivuosina säätiöltä apurahan saaneille.   Seminaarissa paneudumme erityisesti tutkimusapurahatoimintaan eri näkökulmista.  Kuulemme  myös  ajankohtaisen asiantuntijaesitelmän liittyen valmiuteen ja varautumiseen sosiaali- ja terveydenhuollossa. Yllätyskin on seminaarissa  luvassa  !  - Siitä ja muustakin seminaarin annista laitamme tänne kotisivulle näkymisiä ja kuulumisia seminaarin jälkeen.             

-Kutsuseminaari on toteutunut. Kiitos mukana olleille innostavasta iltapäivästä! Oikealla sivussa on esitysten materiaalit.  Seminaarissa palkittiin juhlavuoden kunniaksi Vuoden Tutkija 2024 Anndra Parviainen.  

 

JUHLAVUODEN ARTIKKELIT 

- Ensimmäinen artikkeli on  julkaistu  -  Den första artikeln har publicerats    👍    

   Vård i fokus  1/2024,  på sidan 8:  Stöd till morgondagens sjukskötare - Stiftelsen för sjukskötarutbildning firar 80-årsjubileum

- Tuki huomisen hoitotyölle – Sairaanhoitajien  koulutussäätiöllä juhlavuosi   - artikkeli  julkaistiin  4.4.2024  ilmestyneessä  Tutkiva Hoitotyö -lehdessä 1 / 2024 (sivu 33). 

- Sairaanhoitajien koulutussäätiöllä on juhlavuosi  - artikkeli on julkaistu 31.5.2024 ilmestyneessä Pro Terveys - lehdessä (sivut  26-27).